Nem is olyan rég nagy port kavart, amikor kiderült, hogy a légitársaságok módosítanak a szabályzataikon, ami a fedélzetre felvihető táskák méreteit is magában foglalta. A változtatások óta nincs kivétel, az ellenőrök csak és kizárólag azokra a táskákra, bőröndökre bólintanak rá, amik súly, illetve méret tekintetében egyaránt megfelelnek az előírásoknak.

Így született meg a kabin bőrönd elnevezés, amivel rendszerint azokat a táskákat illetjük, amik zöld utat kapnak a fedélzet felé vehető úton. Azt azonban nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy ahány légitársaság, annyiféle előírás került érvénybe, így önmagában a kabin bőrönd kifejezés nem teljesen helytálló. Mivel ez a téma sokak számára még mindig nagyon homályos képet mutat, ezért elérkezett az ideje annak, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba, és kitárgyaljuk a kabin bőrönd méreteket.

A Ryanair légitársaság egy maximum 10 kg súlyú, 55 cm x 40 cm x 20 cm méretű kézipoggyászt enged a fedélzetre. A Titan Highlight négykerekű fekete kabin bőrönd teljes mértékben megfelel ennek a követelménynek, így ezzel bátran felszállhatunk a repülőgépre. Bár ez egy közepes árkategóriájú modell, de ha megnézzük, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkezik, akkor talán még keveselljük is az árát.

A Wizzair légitársaságok esetében egy maximum 10 kg súlyú, 55 × 40 × 23 cm méretű kézipoggyász vihető fel a gépre. Utazásaink alkalmával a Samsonite S’Cure DLX négykerekű kabinbőrönd is remek választás lehet, ugyanis nem csak funkcióban és kinézetben, hanem méretben is megfelel a felhasználói igényeknek.

Ez már egyértelműen egy drágább modell, de a pénzünkért cserébe egy rendkívül ellenálló, stramm kis kabin bőröndöt kapunk, ami rugós emelőfogókkal, halk mozgású kerekekkel, TSA számzárral, illetve króm borítással is el van látva.

Végül, de nem utolsó sorban a Travel Service légitársaság a maximum 8 kg súllyal és 56 x 45 x 25 cm mérettel rendelkező táskákat engedi fel a fedélzetre, mely paramétereknek a Roncato Uno Sl kabinbőrönd tökéletesen megfelel.

A Samsonite S’Cure DLX négykerekű kabinbőrönd is remek választás lehet, ugyanis nem csak funkcióban és kinézetben, hanem méretben is megfelel a felhasználói igényeknek.